U SCHAKELT VAN GINKEL IN VOOR BOOMVERZORGING

Van Ginkel Boomrooierij is buitengewoon goed in het rooien, kappen, snoeien en verplanten van bomen én in het frezen van boomstobben. Ook is Van Ginkel in te schakelen voor het transport van rondhout en houtsnippers.

Geen snoei- of kapopdracht is hetzelfde. Elke opdracht, groot of klein, wordt zorgvuldig voorbereid. Vanuit onze ervaring geven we een duidelijk advies. Voor omvangrijkere werken maken we in overleg met u een gedegen plan van aanpak.

Rooien bomen

Van Ginkel Boomrooierij is gespecialiseerd in het vellen of neerhalen van bomen. Dit kan nodig zijn als een boom ziek is, de bomenstand in balans moet worden gebracht of wanneer de plek waar de boom staat een andere bestemming krijgt. U kunt er op vertrouwen dat wij ons vak verstaan. Mede dankzij ons uitgebreide machinepark kunnen wij efficiënt en veilig werken. Per situatie bekijken wij welk materieel het beste kan worden ingezet. Snel en netjes werken staat bij ons hoog in het vaandel.

Snoeien bomen

Voor een goed en gezond boombeeld is het regelmatig snoeien van een boom van belang. Onze vakmensen kennen de leefwijze en weten de juiste snoeiperiode van de verschillende boomsoorten én beheersen de verschillende snoeitechnieken.

Begeleidingsssnoei is het tijdig wegnemen van probleemtakken om een takvrije stam te creëren. Dit wordt toegepast bij jonge bomen.

Onderhoudsnoei is het verwijderen van dode, beschadigde en laaghangende takken. Dit wordt toegepast bij oudere, monumentale bomen.

Frezen boomstobben

Het kan gewenst of noodzakelijk zijn om de boomstob te frezen. Hierbij wordt een deel van de stam en (een deel van) het wortelstelsel dat na het afzagen van de boom overblijft weg gefreesd. Van Ginkel Boomrooierij beschikt over verschillende soorten frezen waardoor het mogelijk is het materieel aan te passen aan de situatie. Zowel voor freeswerk in een kleinere tuin als voor het bouwrijp maken van een groter perceel staan wij graag voor u klaar.

Verplanten bomen

We kennen allemaal de uitdrukking ‘Oude bomen moet je niet verplanten.’ Toch hebben wij de know-how om dat wel te doen. We denken graag met u mee.