Zomer: tijd voor A, B en C-onderhoud

Alle bomen, waarvan de Latijnse naam met een A, B of C begint, kunnen binnenkort weer worden gesnoeid. Van het moment dat de natuur ‘uitloopt’ in het vroege voorjaar, tot in de zomerperiode is de zogenaamde sapstroom van de bomen op zijn hoogst. Snoei in deze tijd verzwakt de boom, dus af te raden. In de loop van de zomer wordt de sapstroom lager en komt deze op een niveau dat de ABC bomen veilig kunnen worden gesnoeid.
Als een boom volledig in blad staat heeft u goed zicht op de contour en het volume van de boom en ook op de (soms ongewenste) schaduw die een boom in de tuin werpt. Het voordeel van zomersnoei is dus dat u beter ziet wat u verwijdert.

Het is een misverstand om te denken dat kappen en snoeien typisch najaars- en winterwerkzaamheden zijn. Groenonderhoud gaat altijd, in alle seizoenen door. Ook het kappen van bomen is het hele jaar toegestaan en dit mag ook vaak zonder vergunning. Van tevoren is wel een zogenaamde Flora & Fauna Scan verplicht die wij uiteraard voor u kunnen verzorgen. Uw gemeente publiceert haar lijst van beeldbepalende en monumentale bomen op haar website. In onze omgeving kennen wij die bomen. Wij adviseren u graag hierin.

Zoekt u een adviseur met kennis van zaken? Een professioneel bedrijf dat efficiënt werkt met de modernste apparatuur? Bel ons, we geven u graag vrijblijvend advies.